Gynekológ má vlastnú značku kozmetiky Feminatal+

Gynekológ Andrej Karkalík dostával od pacientiek často nasledovné otázky. Aký čaj si máme kúpiť na ranné tehotenské nevoľnosti? Aký na návaly v menopauze? Aký prírodný produkt pomôže proti striám? Viedol dve gynekologické ambulancie a popri tom začal rozmýšľať o bylinkových produktoch vlastnej značky Feminatal+.

„Najprv sme si určili diagnózy, na ktoré sme chceli bylinkové čaje. Prvý bol proti ranným nevoľnostiam, ktorý mal tehotným ženám pomôcť zvládnuť prvý trimester. Potom sme dali namiešať  čaj pre matky na tvorbu mlieka a na bolestivú a silnú menštruáciu,“ hovorí lekár, ktorému v tejto časti podnikania pomáha manželka.

Gynekológ oslovil slovenských výrobcov

Našli si slovenský start-up z Nitry.  Mladá farmaceutička Lenka pre Feminatal+ vytvorila receptúru z  bylín v biokvalite a výsledkom sú lahodné čaje.

Najviac si ženy objednávajú čaj na potlačenie tehotenskej nevoľnosti. Jedna pacientka dokonca povedala, že ako jediný jej pomohol od nevoľností, a pritom ich vyskúšala veľa. Veľmi vyhľadávaný je čaj na potlačenie príznakov menopauzy.

Bylinkové nápoje sú zamerané na gynekologické diagnózy, no môže si ich vychutnať každý. Sú ľahké, lahodné, osviežujúce a dajú sa piť bez ochutenia.

Gynekolog priniesol na trh s prírodnou kozmetikou, využíva aloe vera, na obrázku je očistená dužina
Kozmetika využila silu prírody foto: pixabay

Citlivo dolaďovali vôňu

„Keď boli čaje na svete, začali sme vyrábať kozmetiku Feminatal+. Zostavila ju slovenská firma v spolupráci s prezidentkou Slovenského kozmetologického zväzu doc. Jarmilou Hojerovou.

Dôsledne sme dolaďovali zloženie prípravkov a najmä ich vôňu. Tehotné ženy sú totiž veľmi citlivé na čuch, nemajú rady silnú arómu. Preto sú  prípravky bezparfumové, alebo s veľmi jemnou decentnou vôňou,“ hovorí Mária Karkalíková.

Tehotné ženy a ženy po pôrode v nich nájdu to, čo potrebujú. Spomenieme masážny olej na spevnenie hrádze pred pôrodom alebo balzam na regeneráciu popraskanej bradavky pri kojení. Asi najobľúbenejší je krém proti striám. Obsahuje povedzme kyselinu hyaluronovú, aloe vera, vitamín E, elastín, šípkový a rakytníkový olej a iné osvedčené prírodné ťaháky. 

Aj keď sú produkty vyrobené primárne pre potreby tehotných žien, využije ich celá rodina. Mali sme ohlasy, že s krémom na strie sú spokojné ženy 40+ a 50+, ktoré sa starajú o pružnosť svojej vekom oslabenej pokožky. Muž 50+ ho používa na zmäkčenie kože na nohách a lakťoch.

Feminatalplus má takmer 20 produktov, ktoré predáva vo vlastnom e-shope.

Novorodenec v pôrodnej sále
Kozmetika od gynekológa pomáha najmä ženám v tehotenstve foto: pixabay