Centrum pre ženy Feminatal+ je na cvičenie i konzultáciu

Centrum pre ženy Feminatal+ poskytuje špeciálnu starostlivosť v každej fáze života. Pripravili sme priestor určený všetkým ženám. Vieme, že si potrebujete oddýchnuť, zrelaxovať sa, venovať sa sebe.

Zacvičte si s nami v príjemnom, modernom prostredí, a to pod dohľadom skúsenej fyzioterapeutky. Zrelaxujete sa, fyzicky a duševne posilníte. Centrum je určené pre všetky ženy: či už ženy, ktoré plánujú dieťa, tehotné ženy, ženy po pôrode, ale i ženy v menopauze.

Bude čas na vaše otázky v rámci poradenstva. Veľkou témou je diastáza, príprava na počatie, príprava na pôrod, šestonedelie, ale i menopauza. Stretnutie žien je aj pôdou na networking.

Centrum pre ženy je aj priestorom pre networking
Centrum pre ženy je aj priestorom pre networking

„Ľudské telo je geniálne. Dokáže sa naplno prejaviť, keď cvičíte pod kontrolou. Správnym cvičením dosiahnete významnú korekciu pohybového systému,“ hovorí majiteľ Centra pre ženy Feminatal+ MUDr. Andrej Karkalík, PhD.

Cvičenie je veľmi podstatné pre tehotné ženy, ktorých telo je viac zaťažené. Môžeme ich zbaviť bolestí správnym cvičením a polohovaním.

Naše terapeutky v tričku našej farby s logom
Naše terapeutky v tričku našej farby s logom

Centrum pre ženy je aj o podpore dojčenia

Máme aj odborníčku na laktáciu. „Žene treba poskytnúť základné informácie o dojčení. Mala by vedieť, že nemusí zažiť to nepríjemné, čo zažila povedzme jej suseda. Ani to, čo zažila žena pri prvom tehotenstve sa nemusí zopakovať pri druhom. U každého sú problémy pri dojčení individuálne,“ hovorí laktačná poradkyňa Bc. Dana Skuhrová.

Doktor Karkalík pripomína, že deti, ktoré sú dojčené, majú optimálny štart do života. Materské mlieko prináša bohaté zdravotné benefity ako povedzme imunitu na veľa ochorení.

Pomáha aj psychicky. Dojčené deti sa podľa výskumov lepšie začleňujú do kolektívu, vytvárajú si sociálne väzby a majú vyššie sebavedomie.

Novootvorené priestory v Dúbravke v budove Peknej vyhliadky
Novootvorené priestory v Dúbravke v budove Peknej vyhliadky

Jeden z programov Centra pre ženy je aj Šestonedelie. Je to náročné obdobie pre čestvú mamu, ktorá má rozhádzané hormóny. Aj v tomto období cvičíme držanie tela, pridávame cviky na odstránenie diastázy.

„Snažíme sa o to, aby sa žena nezničila, bola stále fit, a cítila sa byť krásna aj počas hormonálne náročných týždňoch po pôrode,“ hovorí fyzioterapetuka Bc. Natália Šebáková.

Feminatal+ ponúka aj program na podporu počatia pre ženy a pre páry. Jeho základom je cvičenie podľa Mojžišovej. Teda séria cvikov, ktoré okrem iných účinkov môžu pomôcť aj pri odstraňovaní niektorých druhov ženskej ale i mužskej sterility.

Nezabudli sme ani na cvičenie pre ženy každého veku. Výhodou je cvičenie v skupine, kde sa navzájom spoznávate, networkujete a podporujete. Môžete si však dohodnúť aj individuálny program.

Naše programy

  • podpora počatia
  • tehotenstvo
  • šestonedelie
  • aktívna žena
MUDr.Karkalík na otvorení Centra pre ženy Feminatal+, má v ruke chlebičky a rozpráva sa s dvoma fyzioterapeutkami
MUDr.Karkalík na otvorení Centra pre ženy Feminatal+