Prírodné telové mlieko je bohaté na zložky

Prírodné telové mlieko je bohaté na prírodné zložky
Prírodné telové mlieko je bohaté na zložky

Prírodné telové mlieko Feminatal+ má veľmi bohatú receptúru. Značka na tomto výrobku rozhodne nešetrila. Podporuje intenzívnu obnovu elasticity namáhanej pokožky, ktorú ženy po pôrode, alebo vplyvom starnutia pokožky potrebujú. S nápadom vytvoriť prírodnú kozmetiku pre ženy prišiel slovenský gynekológ, na receptúru dohliadala významná slovenská kozmetologička a vyrobila slovenská firma. My sa pozrieme, čo tieto zložky samé o sebe obsahujú.

Avokádový olej

Štedrá príroda mu nadelila bohaté zloženie. Obsahuje omega-9 mastné kyseliny, ktoré sú telu vlastné, pretože sú prirodzenou súčasťou filmu ľudskej pokožky. Je zdrojom fytosterolov, ktoré premasťujú, zvlhčujú pokožku a zmierňujú jej podráždenie.  Navyše prispieva k syntéze kolagénových väzieb. Je kozmetickým hitom na suchú, citlivú a zaťaženú pokožku. 

Šípkový olej

Šípky rastú v našom pásme, zbierame ich pre vitamín C, B, E, minerály a proteíny. Mastný olej, ktorý je obsiahnutý v nažkách, má vysoký podiel mastných kyselín. Ovplyvňuje vyhladzovanie vrások a hojenie jaziev. Vstrebáva sa do hlbších vrstiev kože.   

Jojobový olej

Je to  vlastne tekutý vosk, obľúbený u Indiánov. Skladá sa z vyšších mastných kyslín. Prijíma ho pleť každého typu. Vytvára ochranu pred škodlivými vplyvmi a elastickú vrstvu.  Pokožku premasťuje a reguluje vylučovanie mastnoty, ale nezanecháva mastný pocit.

Slnečnicový olej

Slnečnicový olej je ďalšou zložkou našej kozmetiky. Získava sa lisovaním slnečnicových semien.   Má vysoký podiel omega-6 mastných kyselín, veľa vitamínu E. Pre zvláčňujúci účinok sa využíva v kozmetike.

Marhuľový olej

Je veľmi podobný účinkom mandľového oleja. Príroda mu však darovala viac vitamínu E, ktorý pokožku výrazne vyhladzuje, hydratuje a regeneruje.Je preto vhodný na extrémne zaťaženú, suchú i starnúcu pleť. Jemne vonia po šťavnatých marhuliach a účinky je cítiť hneď po ošetrení pokožky.

Kokosový olej

Kokosový olej je cenený v kozmetike pre vysoký obsah nasýtených mastných kyselín. Jeho účinkom je zamatová pokožka. Rozdáva sladkastú a aromatickú vôňu exotiky, ktorú má väčšina žien rada. Pod 25 stupňov Celzia je v tuhom stave, na pokožke sa roztopí. V kozmetike Feminatal+ je kokosový olej zmiešaný s inými prírodnými ingredienciami, čím a zvyšuje jeho účinnosť.

Oranžové plody rakytníka na vetvičke
Kozmetika s rakytníkom regeneruje pokožku

Prírodné telové mlieko má 10 top zložiek

Okrem 6 olejov obsahuje aj bambucké maslo, takisto aloe vera a výťažok z rakytníka a šípok. Celkovo 10 top zložiek zo sveta prírody.

Bambucké maslo – shea butter je triacylglycerol, zložený najmä z kyseliny stearovej a kyseliny olejovej.  Prispieva k odstráneniu vrások a strií.

Autori pridali do receptúry výťažok z rakytníka, ktorý má veľa vitamínu A, C a P, čo je rutín. Pýši sa tiež vysokým obsahom tokoferolu – teda prírodného vitamínu E. V kozmetike ho využívajú pre regeneračné, antioxidačné, protizápalové a antimikrobiálne vlastnosti. Takže kozmetika Feminatal+ si ho vybrala správne.

Výťažok zo šípok s dávkou vitamínu C.

Ani zázrak prírody aloe vera nemohol v prípravku chýbať. Je vedecky dokázané, že jej šťava obsahuje biologický stimulátor, ktorý podporuje rýchlu regeneráciu pokožky a prechádza tvorbe jaziev.

Narezané kúsky zelenej dužiny aloe vera
Aloe vera pôsobí blahodárne aj na pokožku

Čo hovoria na prírodné telové mlieko ženy?

  • že sa napriek olejom do dvoch minút vstrebe a nezanecháva mastnú pokožku
  • že príjemne a sviežo vonia, ako kokos či marhuľa, exoticko-ovocne
  • že rozmaznáva pokožku
  • že zvláčňuje a hydratuje

foto: pixabay, feminatalplus