Strie reparuje laserová biologická terapia

Strie sú častým problémom tehotných žien. Objavujú sa počas tehotenstva, kedy sa poškodí podkožné väzivo. Tehotenstvo je záťažou pre pokožku brucha. 

Vyskytujú sa zvyčajne v oblasti bokov, na prsiach a stehnách. V 90 percentách strie postihujú prvorodičky a objavia sa do 24. týždňa gravidity.  

Po pôrode sú viditeľné, pripomínajú drobné jazvy. Ich sfarbenie sa mení od červenkastej, čo sú nezrelé strie, cez biele, hnedé a niekedy až strieborné, čo je už chronický prejav.  

Môžu sa však vyskytnúť aj u žien, ktoré nerodili. Rizikovým faktorom je aj mladý vek, vyššia predpôrodná hmotnosť, rodinný výskyt, vyššie BMI či nízky príjem tekutín.

Strie vieme riešiť

Dobrou správou je, že v našej ambulancii Feminatalplus vieme riešiť neželaný kozmetický efekt strií laserovou biologickou terapiou. Je to bezbolestné ošetrenie, ktoré trvá 7 až 10 minút a treba ho opakovať po 6 týždňoch ešte 2-krát.

Máme na to taliansky laser MonaLisa Touch. Podstata ošetrenia spočíva v tom, že pomocou laseru stimulujeme reparačné mechanizmy v organizme, ktoré dokážu vyhladiť a kozmeticky upraviť postihnuté miesto na koži.

Laser zjemní ich kontúry, zlepší elasticitu a estetiku pokožky. Dajú sa ním odstrániť aj bradavice, jazvy i pigmentové škvrny.  

Obnovuje kolagénové vlákna

„V minulosti sa strie liečili iba medikamentózne. Najčastejšie krémami s kortikoidmi, ktoré mali aj nežiadúce účinky. Laserová biologická liečba je moderný revolučný spôsob. Plne využíva schopnosti tela. Naštartuje prirodzené reparačné procesy, ktoré obnovujú poškodenú skladbu kože,“ povedal gynekológ MUDr. Andrej Karkalík, PhD.

© feminatal+

Strie vznikajú v tehotenstve - tehotná žena na obrázku si drží oboma rukami brucho
Strie sa dnes dajú korigovať foto:pixabay

Čítajte aj: Ako sa zbaviť strií – nakreslili sme vám postup