Ako sa zbaviť strií – nakreslili sme vám postup

Ako sa zbaviť strií? Sú to drobné trhlinky, ktoré sa najčastejšie usalašia na bruchu počas tehotenstva. Máme pre vás rýchle a bezbolestné riešenie s laserom MonaLisa Touch. Revolučný laser sa nachádza v jednej z našich gynekologických ambulancií Feminatal+ v Dúbravke. Takýto je postup.

1.Ak vám vaše strie prekážajú, nájdite v sebe odhodlanie vyskúšať niečo nové a objednajte sa k nám.

Žena má na odhalenom bruchu strie
Pred ošetrením laserovou biologickou liečbou

2. Pripravíte sa  ako na bežné gynekologické ošetrenie na gynekologickom kresle. Na pokožku nanesieme anestetický krém alebo sprej na znecitlivenie, ktorý necháme pôsobiť 20 až 30 minút.

Žena má na bruchu nanesený gél
Na strie nanesieme gél

3. Pred ošetrením dostanete okuliare. Na laseri nastavíme program na strie, ktorý trvá 5 až 8 minút. Laserovou sondou ošetríme miesta poškodenej kože. 

Ako sa zbaviť strií - žene aplikujú na brucho laserovú terapiu
Laser v akcii

4. Koža po ošetrení zmení textúru, nakrátko mierne zhnedne alebo sčervenie. Môžete pri tom pociťovať mierne pálenie, ktoré postupne ustúpi. Určite si nevyžaduje analgetickú liečbu. Prvé tri dni si ošetrovanú pokožku oplachujte čistou tečúcou vodou. Nepoužívajte na ňu mydlo, nevystavujte ju slnku. Toto ošetrenie treba opakovať aspoň dva až tri razy s odstupom 6 týždnov.

Ako sa zbaviť strií - laser už ukázal, čo vie
Ako sa zbaviť strií – laser už ukázal, čo vie

 Čítajte aj: Strie reparuje laserová biologická terapia

Ako sa zbaviť strií a nájsť stratenú sebadôveru

Laser MonaLisa Touch prináša na trh revolučnú metódu – laserovú biologickú liečbu. Výsledkom je výnimočný kozmetický výsledok – zlepšenie vzhľadu strií. Táto liečba je bezpečná a efektívna. Ženám často pomôže vrátiť stratenú sebadôveru. Vonkajšok ladí s vnútrom.

Koža je veľmi elastická, jej povrch predstavuje u dospelého človeka takmer 2 metre štvorcové. Len si predstavte, že počas gravidity sa maternica z 50 až 70 gramov zväčší na 1000 až 1300 gramov. Koža sa cca 20-násobnému zväčšeniu ľahko prispôsobí.

Ak ide o rýchle natiahnutie kože, poškodí sa jej tkanivo a strie sú na svete. Nie je to iba pri tehotenstve, ale aj pri rýchlom naberaní alebo zhadzovaní hmotnosti. Strie sa môžu objaviť na prsiach, zadku, lýtkach, stehnách a pod. Objavujú sa na miestach, kde koža pokrýva tuk. Nejde o ochorenie, ale o kozmetický problém.

© feminatal+ , obrázky Dáša Barková