Cvičenie, ktoré pomáha už takmer 100 rokov

Ak hľadáte novú cvičebnú rutinu, ktorá vám môže poskytnúť dobrú rovnováhu ohybnosti, sily, svalového tonusu a pomôcť pri niekoľkých bolestiach, pilates môže byť odpoveďou. 

Zatiaľ čo pilates existuje už takmer 100 rokov, jeho popularita stále rastie a s ňou rastie aj záujem verejnosti o tento typ fyzickej aktivity. Jedným z dôvodov, prečo sa stal takým populárnym spôsobom cvičenia, je to, že sa dá prispôsobiť vám a vašim zdravotným cieľom, bez ohľadu na váš vek, pohlavie, zdravotný stav a úroveň kondície.

Podstatou cvičebnej metódy pilates je odstraňovanie svalových disbalancií ľudského tela, ktoré spôsobujú chronické bolesti šije, horných trapézov ako aj bolesti v rôznych častiach chrbtice (krčnej, hrudnej, driekovej, krížovej).

Pilates sa zameriava viac na zlepšenie svalového tonusu ako na budovanie svalov, ale výsledok je podobný: väčšia stabilita a vytrvalosť.

Pilates vás nezväčší – skôr je navrhnutý tak, aby si vypestoval dlhší a štíhlejší vzhľad. Napriek tomu môže položiť silný fyzický základ pre aktivity na budovanie svalov – a môže dokonca znížiť pravdepodobnosť zranenia.

V našom Centre pre ženy Feminatal+ v Dúbravke tiež dávame priestor cvičeniu Pilatesu s našou Miškou v malej skupinke žien – Ranný Pilates, Pilates. 5 – týždňový kurz Vám pomôže hneď s niekoľkými ťažkosťami, vzpruší Vaše telo a precvičí každú časť Vášho tela.

Tu je len niekoľko benefitov, ktoré Vám cvičenie Pilatesu prinesie:

  • posilnenie brušných svalov hlbokých
  • posilnenie brušných svalov vonkajších
  • posilnenie svalov panvového dna
  • zvýšenie flexibility svalov
  • celkové posilnenie svalstva bez nadmerného zvyšovania jeho objemu